În multe cărți de istorie târgurile sunt amintite ca fiind unele din cele mai marcante evenimente pentru satul sau orașul în care au loc. Acest lucru este cu atât mai mult valabil în locurile în care târgurile au loc rar, poate de câteva ori pe an, iar la tarabe veneau oameni de departe și fiecare aducea ce avea mai bun – obiecte meșteșugărești, fructe, produse proprii.

Și în acest an, la Zilele Sfântului Ladislau va avea loc Târgul Meșteșugăresc „Tradiții din mână-n mână” unde vor fi prezenți aproape 70 de meșteșugari și producători din Oradea, dar și din alte zone din Transilvania, Ținutul Secuiesc, Ungaria, Transcarpatia.

Târgul va avea loc de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie, între orele 10:00 și 20:00.

Vizitatorii vor putea achiziționa produse diverse: de la porturi populare, la produse din ceramică, produse din lavandă, turte dulci decorate cu multă creativitate, bijuterii, obiecte tradiționale de decor, jocuri tradiționale.

Vă așteptăm să vizitați târgul în cadrul căruia produsele tradiționale sunt în prim-plan – de altfel, mult mai valoroase față de cele comerciale, fabricate în masă. Participarea voastră activă înseamnă și susținere pentru meșteșugari – o valoare specială tradițională.

Vă așteptăm cu  drag!

 

Publicată de Festivalul Zilele Sfântului Ladislau • Oradea pe Luni, 17 iunie 2019