Evenimentele de degustare din cadrul Zilelor Sfântului Ladislau vă așteaptă și în acest an. Iată la ce vă invităm:

 

VINERI, 28 IUNIE

 

19.00 Bormentor – degustare de vin pentru tineri
Loc: Cetatea Oradea, Corpul I
Organizator: Vinoteca Vura

Înainte de concerte degustările de vin alb, răcoros, sunt foarte potrivite.
Vinuri la degustare: Carastelec Friza 2018, Hilltop Cserszegi Fűszeres 2018, Thummerer Bokréta cuvée 2018, Balla Géza Magyarádi Mustos 2018, Gál Tibor Egri Csillag 2018, Tokaji Ker.Ház Sárgamuskotály late harvest 2017.
Rugăm doritorii să se înscrie în avans la numărul 0755.119.958 (Vinoteca Vura). Participarea la eveniment costă 30 de lei.

19.00 Degustare de șampanie și vinuri spumante – Un festival efervescent!
Loc: Cetatea Oradea, Corpul L
Organizator: Asociația Szent László

omeliera Pálfi Noémi ne va ghida în lumea băutului de șampanie – un gest atât de șic și de elegant. Vor fi degustate, alături de mâncăruri ușoare: Carastelec Frizza alb 2018, Carastelec Frizza Rosé 2018, Balla Géza Clarus Rosé Brut, Carassia Rosé Brut, Balla Géza Clarus Brut, Carassia Classic Brut, Carassia Blanc du Blancs Brut (câștigătoare la categoria sa în cadrul Campionatului Mondial de Șampanie 2018).
Numărul locurilor este limitat, astfel că vă rugăm să vă înscrieți la Punctul Info din Cetatea Oradea. Preț participare: 50 de lei.

 

SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE

19.00 Degustare cu Producătorul de vin al Anului – Balla Géza!
Loc: Cetatea Oradea, Corpul L
Organizator: Vinoteca Vura

„…dă scânteie iubirii, aripi gândurilor, flacără călăuzitoare prieteniei”, conform specialistului Dr.Csávossy György. Dr. Balla Géza este primul producător maghiar de peste hotare care a câștigat titlul de Producătorul de Vin al Anului în Ungaria – cel mai important titlu de acest fel din țară.
Vinuri care vor fi degustate: Frizzy 2018, Sauvignon Blanc 2018, Furmint 2016, Cadarca 2017, Fetească Neagră 2017, Cadarca 2016, Fetească Neagră – Cabernet Franc.
Numărul locurilor este limitat, astfel că rugăm doritorii să se înscrie la numărul de telefon 0755.119.958.
Prețul participării la degustare: 60 de lei.

 

DUMINICĂ, 30 IUNIE

 

18.00 Degustare de pălincă – cu expertul Nagy Botond, producător de pălincă

Loc: Cetatea Oradea, Corpul L
Organizatori: Asociația Prietenele Vinului, Oradea, Asociația Szent László

Doritorii vor putea degusta șapte tipuri de pălincă:

• Pălincă de prună – din soiul de prună Stanley, premiată cu aur
• Irsai Olivér – pălincă de struguri premiată cu aur
• Pălincă provenită din bere
• Pălincă de cireșe amare – premiată cu aur, regina fructelor de pădure
• Pălincă de gutui
• Pălincă de caise – produsă din caise din soiul Gönci
• Pălincă de zmeură

Este necesară înscrierea prealabilă la Punctul Info al Zilelor Sfântului Ladislau situat în Cetatea Oradea.
Prețul degustării: 30 lei.