Luni, 24 iunie, ora 19:00, Teatrul Szigligeti

Ediția din acest an a Zilelor Sfântului Ladislau va avea parte de un spectacol special în cadrul galei de deschidere: “Palatul stelelor – Muzică populară în literatură din perioada Sfântului Ladislau până azi”. Gala va avea loc luni, 24 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul Szigligeti.

Vor cânta: Sebestyén Márta – voce, flaut, tobe, Sebő Ferenc – voce, Andrejszki Judit – voce, clavecin, tobe, Barvich Iván – taragot, caval bulgăresc și Pergel László – tanpura, chitară.
Sebő Ferenc este muzician laureat al premiului Kossuth, chitarist, cântăreț la vielă cu roată, compozitor, căutător de folclor, inginer constructor, unul din inițiatorii serilor de dans tradițional și al serilor de muzică populară instrumentală din Ungaria, conducătorul formației Sebő.
Sebestyén Márta (laureată a premiilor UNESCO și Kossuth) – se numără printre puținii muzicieni din Ungaria care reprezintă muzica populară maghiară în țară și în străinătate, fără transformări și prelucrări. În concerte, ea readuce la lumină bucăți aproape uitate culese din folclor de Bartók Béla și Kodály Zoltán.
Andrejszki Judit – personalitate importantă a muzicii vechi maghiare. Soprană în muzica barocă, cântăreață la clavecin și orgă, face cunoscută în întreaga lume muzica veche maghiară.

Sebestyén Márta și Andrejszki Judit colaborează de zece ani și aduc în fața publicului o împletire inedită de muzică veche și muzică populară. Cele două au susținut numeroase concerte alături de formația Sebő. În cadrul concertului de la Zilele Sfântului Ladislau, artiștii vor ilustra îmbinarea creativă, profesionistă, dar și amuzantă, dintre literatură și muzica populară.