Un concert special – “Harta” muzicală a Oradiei, după 259 de ani – va avea loc în sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19:00, la Centrul Bisericesc Reformat Lórántffy Zsuzsanna, în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau.

 

Concert cu intermezzo-uri de explicații dinamice va fi interpretat și moderat de pianistul orădean Thurzó Zoltán și este organizat de Asociația Szent László.

La concert va participa și Lászlóffy Zsolt, compozitor și dirijor, care a pregătit în premieră absolută o compoziție special pentru eveniment. Vor cânta și Lucian Malița – vioară, Tasnádi Ferencz – bas, Thurzó Sándor József – violă.

 

Orice abordare am avea asupra istoriei maghiare, Oradea a avut dintotdeauna un rol important.

Producția prezintă, ca printr-un caleidoscop, lumea și viața muzicală orădeană cu cei mai importanți compozitori ai săi.

Acest tip de eveniment, de care era mare nevoie, este organizat în premieră. Fără să aibă pretenția exhaustivității, evenimentul este foarte binevenit, iar în Oradea nu a mai fost organizată o asemenea producție-omagiu.

În cadrul concertului se va porni de la compozitorii din Oradea tocmai ieșită de sub dominație otomană și se va ajunge până la cei contemporani.