Vineri, 28 iunie, ora 18:00

Invitați: Giordano Filomena (vioară), Ferencz Mercedes Klára (pian, orgă).

Contratenorul Viktor József s-a născut la Oradea și a absolvit Facultatea de Arte din oraș, la secția Canto clasic. De asemenea, a absolvit Masterul la specializarea Muzică de cameră vocală și instrumentală. A urmat multe specializări și a participat ca solist la numeroase concerte și festivaluri atât în România, cât și în străinătate. În prezent este parte din două spectacole ale Trupei Iosif Vulcan de operă de la Teatrul Regina Maria din Oradea și este solist invitat al Operei Române din Cluj-Napoca.
Violonista Giordano Filomena s-a născut la Oradea și a absolvit Facultatea de Arte la specializarea vioară. Acum este masterandă a aceleiași facultăți, la specializarea Muzică de Cameră. A participat la mai multe concursuri naționale și internaționale, precum și la numeroase concerte. A colaborat, încă din liceu, cu Cvartetul Varadinum și cu Teatrul Szigligeti. Actualmente predă vioara la Facultatea de Arte din Oradea.
Pianista Ferencz Mercedes Klára s-a născut la Oradea, a urmat cursurile Liceului de Arte din oraș și apoi a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj. Ulterior, a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Încă din timpul facultății a participat la concerte, concursuri și specializări. În 2003 s-a întors la Oradea și a devenit cadru didactic chiar la liceul unde a studiat. Concertele de succes ale elevilor ei sunt una din măsurile profesionalismului muzicienei. De asemenea, pianista colaborează cu numeroase instituții culturale și artiști.
În programul concertului se vor număra lucrări de Alessandro Stradella, George Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Giovanni Battista Martini, Franz Schubert, Giuseppe Verdi, César Franck, Michał Lorenc.