Una din cele mai cunoscute și iubite formaţii din Ungaria, Csík Zenekar, va concerta la Zilele Sfântului Ladislau vineri, 28 iunie, de la ora 21:00.
Alături de muzicieni pe scenă vor urca invitații lor Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) și Karácsony János (LGT).

Csík Zenekar a luat ființă în 1988 și a cântat, la începutul carierei, muzică populară în manieră clasică, uzuală. Ulterior artiștii au inclus în repertoriu elemente de world music și au început să prelucreze în stil world music melodii ale unor trupe pop-rock.

Formaţia a fost răsplătită cu numeroase premii – unul dintre acestea este distincţia „Fonogram“ pentru albumul „Senki nem ért semmit”/”Nimeni nu înțelege nimic”, care a fost desemnat cel mai bun album la categoria world music. De asemenea, în 2013, formația a primit premiul Kossuth.
De-a lungul carierei, muzicienii au susținut o mulțime de concerte de succes în Ungaria și în străinătate, iar unul din concertele speciale a fost cel de la Festivalul Sziget (în 2012).

Membrii trupei:
Majorosi Marianna – voce
Barcza Zsolt – țambal
Bartók József – contrabas
Csík János – vioară
Kunos Tamás – violă,
Makó Péter – instrumente de suflat
Szabó Attila – vioară