Trupa Alma Együttes (Mărul) a cântat iniţial pentru adulţi, dar în urma unei invitaţii, a susținut un concert pentru copii care a avut mare succes. Prin urmare, a primit imediat numeroase solicitări asemănătoare. Nu a trecut multă vreme şi membrii trupei au constatat că susțin aproape exclusiv concerte pentru copii. Datorită acestui fapt, artiștii susţin că, de fapt, copiii i-au ales pe ei.
Multe dintre albumele formației au fost distinse cu Discul de Aur sau Discul de Platină. Cea mai de succes piesă a trupei, Ma van a szülinapom/Azi e ziua mea, a fost descărcată de peste 11 milioane de ori de pe internet şi este unul din conţinuturile muzicale maghiare distribuite cel mai frecvent pe Facebook.
În plus, trupa a compus coloana sonoră pentru mai multe filme de desene animate, cum ar fi serialul Bogyó és Babóca/Boabă şi Păpuşică. Artiștii scris muzica de generic pentru filmul de animaţie 3D Khumba, iar musicalul pentru copii scris de formaţie şi intitulat Almaszósz/Sos de mere este unul dintre spectacolele jucate cu succes de teatrul Pesti Magyar Színház din Budapesta.
Alma Együttes susține anual sute de concerte cu casa închisă, în Ungaria şi în străinătate.

Formația va concerta la Zilele Sfântului Ladislau duminică, 30 iunie, de la ora 18:00.